Bemutatkozás

Mónika vagyok, 37 éve hímezek. Igaz először, mint minden kezdő kislánynak, nekem is nehezen ment. Édesanyám volt az, aki türelemmel megtanította a tű és a hímző fonal használatát. Akkor még csak 8 éves voltam.

Reggelente mielőtt elindultam az iskolába hímezgettem. Egy órával korábban ébresztett anyukám, mint ahogy a diáktársaim keltek. Ez nélkül nehezen indult a nap. Ekkor még a Dunántúlon éltem. Első munkáim kisterítők voltak, majd a díszpárnák. (Mai napig is használják a szüleim.)

Talán a sors fintora?
1995-ben Kalocsára sodort az élet. Itt tanultam meg az igazi, eredeti kalocsai motívumokat. A hímzés már eddigre begyakorolttá vált. Az élet lehetőséget adott arra, hogy ebben a gyönyörű érseki városban fejleszthettem igazán a tudásomat.

Mostanra magam rajzolom, hímezem és riselinezem a szebbnél szebb darabokat. Jó érzés, ahogy a ruhák életre kelnek a minták által.

Amit nem lehet lemásolni, avagy hogyan jutottam erre a szintre

Amikor én még kislány voltam:
óvoda 001

Saját kislányom és én most:
Vanda
 2014 gyereknap 005 Ps

Egy hozzászólás a(z) “Bemutatkozás” bejegyzéshez

  1. Nagyon aranyos vagy és kislányod is,sok sikert ,szép munkákat kívánok neked.Sok elismerést,ez motívál ,erőt ad neked.Őrülök,h.megismertelek.puszi elvira

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.